Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Αίμα παντού

Οι σχέσεις είναι τεταμένες, και η κατάσταση έτοιμη για πυροδότηση.
Η Ινδία και το Πακιστάν συνεχίζουν την συντήρηση της έντασης μεταξύ τους, και μάλιστα πότε-πότε γίνονται και κινήσεις που επιδεινώνουν το κλίμα.

Όπως αναφέρθηκε Χριστουγεννιάτικα "Το Πακιστάν ανακάλεσε κάθε στρατιωτική άδεια, καλώντας τους οπλίτες να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, εξαιτίας της έντασης με τον προαιώνιο εχθρό την Ινδία, έπειτα από τις επιθέσεις ισλαμιστών του περασμένου μήνα στη Μουμπάι, με 179 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα στρατιωτικές πηγές".

Πολύ ωραία, ωραία εξελίσσεται το 2009.
Αίμα έχει ήδη χυθεί αρκετό λίγο πιο δυτικά από εκεί, αλλά στην περίπτωση της Ινδίας και του Πακιστάν, τα πράγματα είναι λίγο πιο επικίνδυνα, μια και οι δύο χώρες είναι πυρηνικές δυνάμεις. Για φανταστείτε τι μπορεί να γίνει.

Πως είμαστε έτσι, το έτος 2009, τον 21ο αιώνα.
Ακόμα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, ακόμα αναπτύσσουμε όπλα μαζικής εξόντωσης, ακόμα προσπαθούμε να επιβληθούμε στον διπλανό μας.

Εμείς είμαστε τυχεροί, ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα. Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε πλέον ισχυρό νόμισμα και δεν θα καταλήξουμε σαν την Ισλανδία. Οι πολιτικοί μας θεσμοί είναι ισχυροί και δεν θα καταλήξουμε σαν την Ταϋλάνδη. Εμείς δεν είμαστε εξτρεμιστές θρησκευόμενοι, και δεν πιστεύουμε πως είμαστε οι εκλεκτοί του θεού όπως το Ισραήλ. Εμείς δεν πιστεύουμε πως είμαστε οι προστάτες του κόσμου σαν τις ΗΠΑ, και δεν το παίζουμε καουμπόηδες Εμείς δεν καταπιέζουμε τον πληθυσμό μας, και δεν τον αναγκάζουμε να καλλιεργεί όπιο και κόκα σαν το Αφγανιστάν. Εμείς δεν έχουμε δικτάτορες να μας κυβερνούν όπως στο Πακιστάν. Εμείς δεν είμαστε σαν την Αφρική όπου ο κόσμος πεθαίνει από το AIDS και την πείνα.

Εμείς είμαστε μπροστά. Ή μήπως όχι; Μήπως εμείς είμαστε τελικά χειρότερα;

Πηγή
Το Πακιστάν ανακάλεσε όλες τις στρατιωτικές άδειες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα