Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Υπαρξιακά 2009



Πολλές φορές, ένα κόμικ μπορεί να απεικονίσει το τι συμβαίνει γύρω μας πολύ πετυχημένα...

Η υπερκατανάλωση, η αγορά προϊόντων που δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες μας, η αγορά με 'δανεικά' ας μην έχουμε τρόπο να τα ξεπληρώσουμε, η καθοδήγηση από τις διαφημίσεις, η ελπίδα πως η λύση θα έρθει μαγικά από κάπου αλλού, η αποχαύνωση μπροστά στην τηλεόραση, το πολιτικό αδιέξοδο ... όλα μαζί συνθέτουν τη σημερινή κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Σαν να έχουμε χάσει τον δρόμο μας (εάν ποτέ είχαμε), σαν να περιφερόμαστε τυχαία, να αφήνουμε κάθε ημέρα να περνάει στο ντούκου, όπου μας βγάλει, ότι μας τύχει ... αν είναι καλό, μπράβο μας, είμασταν ικανοί, αν πάλι μας τύχει κάτι άσχημο, φταίει η κακή μας η τύχη.

Εγώ θα προτείνω, ενόψει και των ημερών και του νέου έτους, να καθίσουμε λίγο όλοι κάτω, ο καθένας μονάχος του πρώτα και μετά μαζί με τους δικούς του ανθρώπους. Ας σκεφτούμε τι θέλουμε. Γενικά, τι θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας. Θέλουμε επαγγελματική καταξίωση; Θέλουμε οικογένεια; Τι προτεραιότητες έχουμε. Τι θέλουμε να πετύχουμε το επόμενο έτος. Να θέσουμε στόχους.

Μας αρέσει η δουλειά μας; Μας ικανοποιούν οι επαγγελματικές μας προοπτικές; Ακόμα και σε θετική απάντηση, ας βάλουμε κάποιους στόχους. Και ας καταστρώσουμε σχέδιο να τους επιτύχουμε. Μπορεί αυτό να σημαίνει να φύγουμε από εκεί που είμαστε, ή να χρειαστεί να υπάρξει ρήξη. Δεν πειράζει. Οποιαδήποτε δυσκολία θα είναι προσωρινή...

Ας δούμε και τα οικονομικά μας. Πόσοι από εμάς φτιάχνουμε οικογενειακό προϋπολογισμό; Και δεν χρειάζονται υπερβολικά πράγματα, απλώς μια καταγραφή του τι βγάζω κάθε μήνα, και τι έξοδα έχω. Βγαίνω; Είμαι στα όρια; Μπαίνω μέσα; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφασίσουμε τι θεωρούμε περιττό από έξοδα, και τι απαραίτητο. Ας κάνουμε ένα προγραμματισμό, να δούμε πως θα προχωρήσουμε...

Σιγά-σιγά και μικρά βήματα...
Ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του, και αυτών τριγύρω του...

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Πάνω από όλα η οικογένεια... και το μόνο που χρειάζεσαι για να την χαρείς είναι ΥΓΕΙΑ (πνευματική και σωματική)

5 Ιανουαρίου 2009 στις 11:45 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα