Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο Βραζιλιάνος 'Αλέξης'




Και για να μην ξεχνάμε, υπάρχει και Βραζιλιάνος "Αλέξης"...

"Ο 27χρονος Βραζιλιάνος ηλεκτρολόγος Ζαν Σαρλ ντε Μενέζες δέχθηκε επτά σφαίρες στο κεφάλι στον σταθμό Στόκγουελ του λονδρέζικου Μετρό από αστυνομικούς που νόμισαν ότι ο άτυχος άνδρας ήταν καμικάζι. Ο φόνος σημειώθηκε στις 22 Ιουλίου 2005, την επόμενη της αποτυχημένης απόπειρας τεσσάρων βομβιστών αυτοκτονίας να χτυπήσουν το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να δώσουν μία αιματηρή συνέχεια σε μία σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας που στις 7 Ιουλίου του ίδιου χρόνου είχαν στοιχίσει τη ζωή 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 700."

Στο Λονδίνο δεν έγινε καμία διαμαρτυρία τότε. Καμιά πυρπόληση. Καμία λεηλασία. Βέβαια, την αμέσως προηγούμενη ημέρα είχε επιχειρηθεί τρομοκρατικό χτύπημα. Ο Άγγλοι φαίνεται να επέλεξαν την ασφάλειά τους, παρά την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στην πόλη τους.

Μάλιστα, το "σώμα ενόρκων που κλήθηκε να αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του 27χρονου Βραζιλιάνου, δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει εάν οι αστυνομικοί που τον πυροβόλησαν βρέθηκαν τότε σε κατάσταση νόμιμης άμυνας".

Στο Λονδίνο δεν έγινε καμία διαμαρτυρία ούτε τώρα...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα