Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

3ος Παγκόσμιος Πόλεμος



Μπορεί να είμαστε απορροφημένοι από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα, αλλά η ιστορία προχωράει χωρίς να κάνει στάσεις για αυτούς που δεν προσέχουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά γεγονότα στην Ινδία, την απαίτηση της Ινδίας για έκδοση των υπόπτων από το Πακιστάν, και την άρνηση του Πακιστάν για έκδοσή τους, η κατάσταση κλιμακώνεται.

"Η πακιστανική ηγεσία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι δεν προτίθεται να παραδώσει στην Ινδία κανέναν ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις του Μουμπάι, ότι θα δικασθούν στο Πακιστάν, εάν καταστεί αναγκαίο, αλλά και ότι το Ισλαμαμπάντ είναι έτοιμο για νέο πόλεμο με την Ινδία, εάν το Νέο Δελχί αποφασίσει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης."
Πηγή

Δηλαδή, το Πακιστάν δηλώνει έτοιμο για πόλεμο με την Ινδία, εάν χρειαστεί...
Δεν ξέρω εάν το μυαλό μας είναι αρκετά ξεθολωμένο από τα δικά μας γεγονότα για να αξιολογήσουμε σωστά αυτή την δήλωση. Μια πυρηνική δύναμη, απειλεί μια άλλη πυρηνική δύναμη. Εάν γίνει έστω και μια μικρή σύρραξη, τότε πολύ φοβάμαι πως τα γεγονότα θα ξεφύγουν. Και σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχουμε πολλά περισσότερα να ανησυχούμε.

Για φανταστείτε κάποιες μουσουλμανικές χώρες να πάρουν το πλευρό του Πακιστάν. Και το Ισραήλ να υποστηρίξει την Ινδία. Θα γίνει πραγματικά χαμός. Ελπίζω να μην δούμε τέτοια γεγονότα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για τον 4ο παγκόσμιο πόλεμο. Ο οποίος θα είναι και πυρηνικός πόλεμος, οπότε ολόκληρη η υφήλιος θα νιώσει τις συνέπειες.

Ελπίζω να επιδείξουν ψυχραιμία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα