Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αυστραλός 'Αλέξης'



Υπάρχει και Αυστραλός 'Αλέξης'...

Εννοώ πως αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης 15χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στη Μελβούρνη.

Στην περίπτωση της Μελβούρνης έχουμε ένα 15χρονο και τρεις αστυνομικούς. Αρχικά έριξαν προειδοποιητικές βολές, στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν τον 15χρονο που ήταν οπλισμένος με μαχαίρια, αλλά τελικά 'φοβούμενοι για τη ζωή τους' έριξαν στο ψαχνό, δέκα σφαίρες. Εκεί η αστυνομία υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών...

Η αστυνομία υποστήριξε πως «Ένας αστυνομικός πραγματικά κινδύνευε και πυροβόλησε για να αμυνθεί και οι άλλοι έριξαν για να τον βοηθήσουν. Δεν είχαν άλλη επιλογή».

Ενώ από την άλλη ο πρώην πρόεδρος οργάνωσης για τα δικαιώματα των πολιτών είπε «Από την μια έχουμε ένα νέο με μαχαίρια που απειλεί και από την άλλη τρεις αστυνομικούς με πιστόλια που τον γαζώνουν. Νομίζω πως ήταν μια άνιση μάχη και η αντίδραση της αστυνομίας υπερβολική. Στη χειρότερη περίπτωση ένας αστυνομικός θα μπορούσε να τραυματίσει το 15χρονο στο πόδι ή στο χέρι. Τρεις αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ σε έναν 15χρονο είναι υπερβολικό».

Σαφώς και λογικό είναι να γίνονται συγκρίσεις των δύο αυτών περιστατικών.
Εκεί όμως δεν έκαψαν αυτοκίνητα και μαγαζιά, εκεί δεν λεηλάτησαν περιουσίες. Εκεί απλώς ζητούν ανεξάρτητη έρευνα, η οποία θα ρίξει φως στις συνθήκες του θανάτου του έφηβου. Εκεί ζητάνε να χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί taser όπλα, ώστε να παραλύουν προσωρινά αντί να σκοτώνουν αυτούς που θέλουν να συλλάβουν. Εκεί δεν άνοιξε καμία άλλη μύτη. Εκεί δεν ζητάνε την παραίτηση της κυβέρνησης. Εκεί δεν μιλάνε για παραπαίουσα δημοκρατία.

Στη Μελβούρνη μιλάνε για ένα θάνατο που μπορούσε να αποφευχθεί και για τον τρόπο που θα αποφευχθούν αντίστοιχοι θάνατοι στο μέλλον.

Πηγή 1
Πηγή 2
Πηγή 3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα