Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Συνέπεια και Συνέχεια.

Κάθε κυβέρνηση ( κόμμα πολιτικό-πρωθυπουργός-παρατρεχάμενοι ) οργανώνοντας τη δράση της σε τομείς αιχμής του δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος, επιλέγει τα πρόσωπα με τα οποία ελπίζει ότι θα προχωρήσει στο έργο της. Συντονίζει δε και επιμερίζει τη συνεργασία των βασικών συντελεστών της ( υπουργοί- υφυπουργοί ) με τα πρόσωπα αυτά.
Φυσικά, αναμένεται και ο τερματισμός της συνεργασίας αυτής όταν εκτιμά (και πρέπει συχνά ) ότι λόγω έλλειψης γνώσης του αντικειμένου, ανικανότητας, χαλαρότητας υπεροψίας, αυταρχισμού, φαυλότητας ή διαφοράς απόψεων και φιλοσοφίας " το πράγμα δεν πάει άλλο " .
Πέραν όμως των προσώπων και της διατήρησης ή μη της θέσης που κατέχουν, το ουσιαστικότερο στην άσκηση της εξουσίας είναι προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαλεύκανσης των περιπτώσεων εκείνων για τις οποίες η κοινή γνώμη απέκτησε την αίσθηση του σκανδάλου ( ομόλογα-κουμπάροι κ.λ.π )
Αυτό που απαιτείται, λοιπόν είναι να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στην εκστρατεία για διαφάνεια λόγων και έργων.
Να ασκηθεί πολιτική πειστική για τον πολίτη, τελικό δέκτη μα κυρίως κριτή και των λόγων και των κινήσεων και των χειρισμών και προφανώς των προσώπων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα