Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Η Αξία της Ανθρώπινης Ζωής

Το in.gr σε άρθρο του (Πηγή) αναφέρει πως ο Κολομβιανός στρατός σκότωνε αθώους πολίτες, και παρουσίαζε αργότερα τις σορούς ως τα πτώματα ανταρτών, προκειμένου να πείσει για την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεών του κατά του FARC.
-- Το άρθρο μας το υπέδειξε ο αναγνώστης ΜΚ (ναι, έχουμε και αναγνώστες)

Σοκαριστικό, έτσι δεν είναι; Αν και δεν νομίζω πως κατανοούμε πλήρως τι σημαίνει αυτό.

Ο Κολομβιανός στρατός προκειμένου να πιάσει και αυτός τους στόχους του (σαν οποιαδήποτε άλλη εμπορική επιχείρηση δηλαδή) δεν δίστασε να συμμετέχει σε δολοφονίες (πως αλλιώς να χαρακτηριστούν) αθώων πολιτών. Και μετά να τους παρουσιάζει ως αντάρτες του FARC.
Η αξία, δηλαδή, της ζωής αυτών των πολιτών είναι λιγότερη από τη σημασία που αποδίδει ο Κολομβιανός στρατός στην επιτυχία των επιχειρήσεών του. Αναρωτιέμαι, ποια είναι άραγε η αξία της ζωής των στρατιωτών του Κολομβιανού στρατού; Δεν νομίζω να απέχει πολύ από την αξία της ζωής αυτών των πολιτών. Και κατά συνέπεια, οι Κολομβιανοί στρατηγοί δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν αντίστοιχο αριθμό στρατιωτών τους, προκειμένου να προάγουν το στόχο του στρατού.

Βέβαια, θα μου πείτε είναι η Κολομβία. Η χώρα των ναρκωτικών, η χώρα όπου, όπου τι; Ποιος ξέρει για την Κολομβία, και ποιος ενδιαφέρεται για αυτή; Τι μας νοιάζουν οι πολίτες και οι κυβερνήσεις της Κολομβίας και όποιας άλλης Κολομβίας. Αρκεί μονάχα να συνεχίσουν να μας στέλνουν τις Σακίρα τους για συναυλίες και λοιπές άλλες δραστηριότητες.

Αναρωτιέμαι, ποια είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής στην Ελλάδα; Πόσο θα στεναχωρηθούμε εάν μάθουμε πως πέθανε κάποιος άστεγος; Πόσο όταν αυτός που πεθάνει είναι ναρκομανής; Εάν είναι μετανάστης; Αθίγγανος; Κάποιος γείτονας; Κάποιος φίλος; Κάποιος της οικογένειάς μας; Ο πατέρας μας;

Λυπάμαι που η ζωή έχει καταντήσει έτσι. Η αξία της ανθρώπινης ζωής εξαρτάται από νούμερα, από πόσο σχέση είχε αυτός που πέθανε με εμάς. Πέθανε αθώος πολίτης στην Κολομβία; Δεν με νοιάζει καθόλου. Και όμως θα έπρεπε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα