Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Παιχνίδια Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας


Μαλλώνουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία για το ποιος θα βάλει που και τι πυραύλους στη Ευρώπη για να προστατευθούν αμφότεροι. Οι Αμερικάνοι θα βάλουν ραντάρ στην Τσεχία και πυραύλους αναχαίτισης στην Πολωνία. Η Ρωσία απαντά με εγκατάσταση "Αϊσκάντερ" σε Καλίνιγκραντ.
Η Γερμανία από την άλλη παραπονιέται για τη κίνηση της Ρωσίας, αλλά δεν λέει κάτι για την κίνηση των ΗΠΑ.

Μας έχουν βάλει στην μέση εμάς, ως Ευρωπαϊκή Ένωση εννοώ, και παίζουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία τα δικά τους παιχνίδια δύναμης.
Γιατί μπλέξαμε εμείς σε αυτή την διελκυνστίδα; Γιατί πρέπει να επιτρέψουμε στις ΗΠΑ να τοποθετήσει στρατιωτικά όπλα σε εδάφη μας, δεδομένης και της αντίδρασης της Ρωσίας;

Τελικά μου φαίνεται πως πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον θα ταχθούμε! Με τις ΗΠΑ που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου και οι οποίοι πάντοτε βλέπουν το δικό τους συμφέρον; Με τη Ρωσία από την οποία εξαρτόμαστε ενεργειακά; Ή μήπως τελικά θα έπρεπε να μην "εξυπηρετήσουμε" καμία από τις δύο, να ταχθούμε με τον ευατό μας, και επιτέλους να στηθούμε εμείς (θυμίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση) στα δικά μας πόδια, και να "απαιτήσουμε" την δική μας θέση και το δικό μας σημαντικό ρόλο στον κόσμο;

Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε να παίζουμε τα παιχνίδια άλλων, θα μείνουμε πίσω στο παιχνίδι, και σύντομα θα μας ξεπεράσουν η Κίνα, η Ινδία και διάφορες άλλες χώρες. Πρέπει να δούμε σοβαρά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ένα παγκόσμιο παίχτη και να παίξουμε και εμείς επιτέλους σοβαρή μπάλα (αλά Παναθηναϊκός τις προάλλες με Βέρντερ, άσχετο).

Πηγή 1
Πηγή 2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα