Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Ισχύς των Νέων Μέσων


Η ισχύς των νέων μέσων είναι πολύ μεγάλη. Και με νέα μέσα εννοώ το internet, και βεβαίως οποιαδήποτε διαδικτυακή τεχνολογία ή πλατφόρμα χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας, είτε αυτό πρόκειται για ένα από blog (όπως αυτό εδώ) είτε για ένα video στο youtube είτε κάποιο tweet.

Και έχω πρόσφατο παράδειγμα...
Βέλγος πολιτικός ξεκίνησε για τη Νέα Υόρκη. Είχε μια συνάντηση στις ΗΠΑ, η οποία όμως είχε ακυρωθεί. Αυτός το γνώριζε, αλλά επέλεξε να πάει (και να ξοδέψει τα λεφτά του κράτους) μόνο και μόνο για να δει τη Νέα Υόρκη, που δεν είχε ξαναεπισκεφθεί. Και ένα βράδυ πήγε και σε ένα μπαρ. Όπου τα έτσουξε καλά, και η μπαρ-γούμαν έμαθε αυτή τη μικρή ιστορία. Και έγραψε για αυτό το συμβάν στο blog της. Και κατόπιν, έχασε τη δουλειά της. Λένε πως άνθρωποι του πολιτικού μίλησαν με τον ιδιοκτήτη του μπάρ. Και την απόλυση της blogger μπαρ-γούμαν και το γενικότερο συμβάν το πήραν χαμπάρι και άλλοι bloggers, και έγινε σούσουρο στο internet (ακόμα και σε Ελληνικό blog εμφανίστηκε η όλη ιστορία)....

Το βλέπετε που το πηγαίνω... μια απλή ιστορία εκμετάλλευσης του συστήματος από ένα Βέλγο πολιτικό (βλέπετε και οι Βέλγοι είναι λαμόγια) κατέληξε πρωτοσέλιδο σε blogs ανά τον κόσμο, και έγινε ολόκληρη ιστορία. Ο Βέλγος πολιτικός δεν γνώριζε ή απλώς υποτίμησε την δύναμη του internet... Κακό δικό του. Αντί να αφήσει αυτή τη μια blogger να γράψει και η ιστορία να παραμείνει εκεί, το έκανε ολόκληρο θέμα.

Ο λόγος που έκανα αυτή την ανάρτηση, δεν ήταν για να σας πω και εγώ για την ιστορία του Βέλγου πολιτικού. Αλλά για την δύναμη που έχει ο καθένας από εμάς, και για την φωνή που πραγματικά έχουμε. Και δεν εννοώ για τη φωνή της ψήφου, που ακούγεται κάθε 4 χρόνια, αλλά μιλάω για την καθημερινή φωνή, αυτών που μιλάνε, που σχολιάζουν και συμμετέχουν. Κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Μια απλή ιστορία, ένα σχετικά αθώο (για Ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον) παραπάτημα του πολιτικού, και η φωνή μιας απλής καθημερινής εργαζόμενης, και αυτό ήταν.
Σημειώστε: Πολιτικοί - Blogger : 0 - 1 (το έφαγαν και εντός έδρας)

When Everyone Is A Blogger, Nothing You Say Is Off The Record

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα