Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Εξωγήινη Ζωή

Επιστήμονες αναφέρουν πως "Ανιχνεύθηκε διοξείδιο του άνθρακα σε άλλο πλανήτη". Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή "το διοξείδιο του άνθρακα είναι μια από τις τέσσερις χημικές ουσίες (νερό, μεθάνιο, οξυγόνο/όζον, διοξείδιο), τις οποίες η ζωή μπορεί να δημιουργήσει, έτσι η ανίχνευσή του, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι οι αστρονόμοι μπορούν να βρουν ίχνη ζωής σε άλλους κόσμους".

Σημαντική ανακάλυψη, ένα ακόμα βήμα πιο κοντά - πιστεύω - στην ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. Και δεν εννοώ πράσινα ανθρωπάκια. Αν και μια τέτοια ανακάλυψη θα είχε πολύ γούστο.

Είναι στατιστικώς απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή. Κάπου θα πρέπει να υπάρχουν μονοκύταροι οργανισμοί, κάπου θα πρέπει να υπάρχει κάποιο άλλο ζωντανό ον. Και φανταστείτε κιόλας αυτό να έχει και ευφυία. Και φανταστείτε ακόμα να είμαστε σε θέση (λόγω απόστασης, τεχνολογίας κλπ) να μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

Πόσο ασήμαντοι θα γίνουμε μεμιάς. Πόσο περίεργα θα νιώθουμε όταν σηκώνοντας το κεφάλι, θα βλέπουμε όχι πλέον απλά φώτα στο ουρανό αλλά το σπίτι εξωγήινων πολιτισμών.

Τι υπέροχη ανακάλυψη, και τι απρόσμενη που θα ήταν μια ανακοίνωση για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. Και για φανταστείτε να υπάρχει ζωή σε άλλα σημεία του δικού μας ηλιακού συστήματος. Τόσα φεγγάρια, τόσες σκοτεινές και κρυφές γωνίες παραμένουν στη δική μας περιοχή του σύμπαντος, που είναι σίγουρο πως θα ψάχνουμε για πολύ ακόμα. Και τι υπέροχο που θα είναι να βρούμε κάτι εκεί.

Μπορεί από στιγμή σε στιγμή, έτσι αναπάντεχα, κάποιος επιστήμονας να γράψει και αυτός wow και να βρει κάτι εδώ κοντά, εντός του ηλιακού μας συστήματος.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα