Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Οι νέες εφημερίδες

Σε συνέχεια δικών μου αναρτήσεων με τίτλους "Οι εφημερίδες έχουν μέλλον" και "Γενικές Γνώσεις" σχετικά με το μέλλον των έντυπων μέσων ενημέρωσης, διαβάζω πως το PC Magazine (σημαντικό περιοδικό του χώρου των υπολογιστών) αποφάσισε να διακόψει την έντυπή του έκδοση, και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ηλεκτρονική του έκδοση (αποκλειστικά μέσω internet δηλαδή).

Γιατί; Πολύ απλά επειδή τους συμφέρει περισσότερο, από επιχειρηματική σκοπιά, να έχουν μόνο ιντερνετική έκδοση. Πολύ απλά, θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους νούμερα επικεντρώνοντας στο internet και τον ψηφιακό αναγνώστη. Και αυτό δεν είναι λόγια του αέρα, έχουν νούμερα που υποστηρίζουν αυτή τους την κίνηση. Έχουμε λοιπόν:
  • Τα online έσοδα αυξήθηκαν κατά 42% από το 2001
  • Τα online έσοδα αποτελούν το 70% των συνολικών εσόδων

Χαίρομαι που είμαι στο πνεύμα της εποχής και καταφέρνω να αντιλαμβάνομαι (στο βαθμό που μπορώ) που πηγαίνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας και κυρίως τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν το επαγγελματικό χώρο αλλά και τη ζωή του ανθρώπου γενικότερα.
Αρκεί μονάχα να μπορέσω να το εκμεταλλευτώ αυτό και στην δική μου επαγγελματική πορεία ... :)

Εκδότες συντονιστείτε...
Μια ιντερνετική Ελληνική εφημερίδα θα έκανε πάταγο στην Ελλάδα. Θα είχε τεράστιο κοινό. Η θεματολογία αν ήταν κατάλληλα προσαρμοσμένη σε ένα πιο νεαρό κοινό, τα νούμερα των αναγνωστών θα ήταν τεράστια. Δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν δυνητικοί αναγνώστες, απλώς ο τρόπος προσέγγισής τους πρέπει να είναι ο κατάλληλος. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε και πολύ σκληρά, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του εξωτερικού!

Ειδήσεις άμεσες, για γεγονότα που συμβαίνουν τώρα (όχι χθες), χρήση της τεχνολογίας ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να διαβάζει τα νέα στον υπολογιστή του αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή (βλέπε iPhone, Blackberry κλπ). Πληθώρα από φωτογραφίες, video, δυνατότητα σχολιασμού από το κοινό (το social web στοιχείο δηλαδή του site). Μια κοινότητα από ενεργούς αναγνώστες. Forums για συζήτηση κλπ. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα