Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Μουμπάι και Νέα Υόρκη

Στην Ινδία, στο Μουμπάι συγκεκριμένα (έχει αλλάξει όνομα η Βομβάη), την ημέρα των τρομοκρατικών χτυπημάτων, ο κόσμος θα βρισκόταν σε πανικό. Σίγουρα, κάποιοι τουρίστες και ντόπιοι θα έτρεχαν να σωθούν. Θα σπρώχνονταν και θα έτρεχαν. Σαν μια αγέλη από κυνηγημένα ζώα. Και κάποιοι θα έπεσαν. Κάποιοι δεν θα τα κατάφεραν, κάποιοι θα ποδοπατήθηκαν. Κάποιοι θα κατέληξαν έτσι μοιραία. Όχι από τις σφαίρες των τρομοκρατών, αλλά από το βάρος των συνανθρώπων τους.

Έτσι ακριβώς και στη Νέα Υόρκη. Ήταν 3.30 το πρωί. Η αστυνομία εκλιπαρούσε για προσοχή και εγκράτεια. Η κατάσταση όμως γινόταν χειρότερα. Κόντευε 5.00 το πρωί και ο κόσμος έξω από τις πόρτες ήταν σχεδόν 2000 άνθρωποι. Τεράστιο πλήθος. Και όλοι αδημονούσαν. Περίμεναν την ώρα που θα άνοιγαν οι πόρτες. Ανυπόμονοι. Οι πόρτες ήταν από τζάμι. Μέσα οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να συγκρατήσουν την ορμή των ανθρώπων που σπρώχνονταν πάνω στις πόρτες. Το κύμα ασυγκράτητο, οι άνθρωποι από μέσα δεν κατάφεραν να το συγκρατήσουν. Οι πόρτες έσπασαν, ήταν από γυαλί βλέπεις. Και χύθηκε το πλήθος. Δεν κατάλαβαν τίποτα. Ποδοπάτησαν τους υπαλλήλους, και μπήκαν μέσα με φόρα. Αναζητώντας. Ψάχνοντας τους διαδρόμους του Walmart, να αγοράσουν μια καλή ευκαρία.

Και πίσω τους νεκρός ο υπάλληλος του Walmart. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει το πλήθος των καταναλωτών, που έτρεχαν να προλάβουν να αγοράσουν... Νεκρός από καταναλωτισμό. Έτσι ακριβώς και στο Μουμπάι ...

Wal-Mart Employee Trampled to Death

2 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Μα εδώ έχουμε το εξής παράδοξο.
Έχω βάσιμες υποψίες ότι αν αύριο η Saturn ή η Ηλεκτρονική ανακοινώσουν προσφορά σε Samsung 40’ από €800 σε €400 θα κλείσει ο δρόμος από χιλιάδες.
Πως λοιπόν γίνετε εν τω μέσω κρίσης ο κοσμάκης να μην υπολογίζει τα €400 που θα ξοδέψει απλόχερα για μια TV αλλά να τα ξοδεύει ενώ θα έπρεπε να τα αποταμιεύσει?
Και το παίζει και ξύπνιος μετά ότι πρόλαβε και γλύτωσε και €400! Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Και η απάντηση είναι ή εξής : η κρίση που έχουμε είναι ότι απλά δεν μπορούμε να αγοράσουμε μία ακόμα TV για το …μπάνιο ….ή το υπόγειο parking….Εδώ μας δίνετε η ευκαιρία να αποταμιεύσουμε και εμείς τα ξοδεύουμε με την 1η δήθεν προσφορά λες και θα είναι η τελευταία. Μήπως τελικά μας αξίζει ότι παθαίνουμε και έχουν δίκιο οι αναλυτές του City που παραπονιούνται για το χαμένο bonus?

11 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:10 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Alexandros Pappas είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...
Γενικά βγάζουμε περισσότερα λεφτά τώρα, από ότι έβγαζαν οι γονείς μας στην αντίστοιχη εταιρεία.
Και εμείς τώρα παραπονιόμαστε πως δεν μας φτάνουν.

11 Δεκεμβρίου 2008 στις 4:29 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα