Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Bonus


--
Η ανάρτηση είναι από την Έλενα Παππά
--

BONUS? Σωστά διαβάζω?

Σε άρθρο διαβάζω λοιπόν ότι η Merrill Lynch, η οποία και εξαγοράστηκε από την Bank of America μέσα στην χρονιά λόγω ζημιών που κατέγραψε ύψους περί των 20 δισ. δολλαρίων, θα προβεί σε «γενναία» μείωση κατά 50% των bonus των υπαλλήλων της για την χρονιά που πέρασε.

Αυτό για καλό μας το λένε ή για κακό???

Θα τρελαθώ! Εγώ το θεωρώ και τύχη μεγάλη που δουλεύουν ακόμα! Ας θυμηθούμε και τους κακομοίρηδες συναδέλφους τους στην Lehman Brothers που μέσα σε μια νύχτα μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και έφυγαν.

Τι να πω.... Είναι μεταξύ άλλων και λίγο προκλητικό αν παραπονιούνται που θα μειωθεί το bonus τους για αυτήν την χρονιά. Επειδή τυχαίνει να έχω δουλέψει και εγώ μερικά χρόνια χρηματοοικονομικό κλάδο στο Λονδίνο γνωρίζω αρκετά καλά πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα bonus (αλλά και οι ετήσιοι καθαροί μισθοί) σε καλές αλλά και μέτριες χρονιές. Λέω λοιπόν ότι τα bonus που έχουν πάρει τα προηγούμενα έτη υπερκαλύπτουν τις μειώσεις bonus που θα υποστούν αυτήν και ίσως και την επόμενη χρονιά. Δεν θα τους λυπηθώ. Άλλωστε, σε 2-3 χρονάκια που θα ανακάμψει η οικονομία, αν είναι ακόμα στις θέσεις τους και καλά διαβασμένοι θα φροντίσουν να επενδύσουν έξυπνα τα bonus των προηγούμενων ετών οπότε θα τριπλασιάσουν τα λεφτά τους. Έτσι πάει Υψηλό ρίσκο αλλά και υψηλές αποδόσεις. Και όποιος ασχολείται με αυτά το γνωρίζει ότι χρειάζεται γερό στομάχι.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα