Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ξύλο στη Βουλή



Το είδα, και σχεδόν το προσπέρασα.
Είπα, από μέσα μου, πως πάλι οι δήθεν πολιτισμένοι κάνουν τις γνωστές απολίτιστες ενέργειες. Να πλακώνονται μεταξύ τους στο ξύλο εντός της Βουλής.
Αν και αυτή την φορά δεν είναι η συνηθισμένη κλωτσοπατινάδα που πέφτει εντός Βουλής μεταξύ κάνα-δύο βουλευτών αντίπαλων κομμάτων
Αυτή τη φορά το ξύλο έπεσε μεταξύ αστυνομικών (επίκαιρο) και βουλευτών (αναπάντεχο).
Για αυτό το λόγο στάθηκα λίγο σε αυτό που διάβαζα...

Αστυνομικοί πλακώθηκαν με βουλευτές, όχι φοιτητές, όχι κουκουλοφόρους, αλλά βουλευτές.
Και γιατί παρακαλώ;
Πλακώθηκαν, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως θα κάνει τα πάντα για να μην ψηφιστούν τα 'διαβολικά' νομοσχέδια που προωθούσε η κυβέρνηση. Και έτσι, ως αγώνα, είχε αποκλείσει τη Βουλή, και επενέβησαν τα αντίστοιχα ΜΑΤ, και έπεσε το ξύλο.

"Η αντιπολίτευση με τον αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του κοινοβουλίου προσπαθεί να αποτρέψει τα κυβερνητικά σχέδια για την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και την προώθηση επίμαχων νομοσχεδίων που προβλέπουν αλλαγές στη φορολογία και αποκρατικοποιήσεις"

Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση το ξύλο που έπεσε.
Εμένα μου κάνει εντύπωση άλλο πράγμα.
Η διάθεση που είχε η αξιωματική αντιπολίτευση να πολεμήσει για αυτό που πίστευε, έστω και εκτός εδράνων της Βουλής, στον διάδρομο.
Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, και ποιος άδικο. Εάν η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση έχουν δίκιο.
Απλώς, για μια φορά, ήταν αναζωογονητικό, κάποιοι βουλευτές, επειδή πίστευαν βαθιά (λανθασμένα ή σωστά, δεν έχει σημασία) πως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που τους είχε απομείνει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού και του τόπου τους.

Ωραία, για να έρθουμε στην Ελλάδα τώρα.
Για σκεφτείτε, είναι ποτέ δυνατόν να φανταστείτε τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη και τους υπολοίπους (Αλέκα, Τσίπρα, Καρατζαφέρη) να έχουν τέτοια πίστη στις ιδέες τους, τέτοιο πάθος, ώστε να έχουν τη διάθεση να πλακωθούν στο ξύλο με ΜΑΤ, προκειμένου να υπερασπιστούν το συμφέρον του πολίτη.
Για φανταστείτε μια τέτοια εικόνα, για φέρτε τη στο νου σας ...
Αδύνατον, ε; Και εγώ αυτό φαντάστηκα!

Επεισόδια ανάμεσα σε βουλευτές και αστυνομικούς στο κοινοβούλιο της Σεούλ
Police, South Korean lawmakers clash

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα