Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Κρίση



Είναι κρίμα. Σε μια τεράστια οικονομία, σε μια χώρα όπου έχει αποπληρώσει το χρέος της, σε μια κοινωνία πρώην κομμουνιστική να υπάρχουν άνθρωποι που να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Δύο στους τρεις Ρώσους έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Μου κάνει εντύπωση!

Και όμως ο Πούτιν, ο μοντέρνος αυτός Τσάρος της Ρωσίας, έχει πολύ υψηλά επίπεδα δημοτικότητας. Ένας χαρισματικός ηγέτης, γιατί έτσι όντως είναι, ο οποίος μπορεί να στριμώχνει τον Μπαρόζο, και ως εκ τούτου και ολόκληρη ΕΕ, με απίστευτη ταχύτητα και άνεση. Και εμείς να αισθανόμαστε και μειονεκτικά.

Αυτή η αεριωθούμενη (λόγω φυσικού αερίου) οικονομία βρίσκεται και αυτή σε κρίση. Κανείς λοιπόν δεν την γλυτώνει, ας έχει και φυσικούς πόρους, ας έχει και χαρισματικούς ηγέτες.

Και αναρωτιέσαι Στην Ελλάδα, άραγε, πόσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης; Πόσο θα μας επηρεάσει και εμάς η παγκόσμια κρίση; Ευτυχώς πάντως που ουσιαστικά δεν παράγουμε τίποτα και δεν έχει επηρεαστεί η βιομηχανία μας, όπως σε άλλες χώρες. Αλλά δεν γίνεται. Θα φάμε και εμείς το στραπάτσο μας. Μπορεί να το έχουμε ήδη φάει, απλώς να μην το έχουμε καταλάβει. Πάλι καλά που έχουμε το ευρώ, αλλιώς θα ήμασταν σαν την Ισλανδία.

Για να δούμε...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα