Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ισλανδία



Τι το ήθελε η Ισλανδία να είναι εκτός ΕΕ; Πως θα μπορούσαν 300.000 νοματέοι να συγκρατήσουν τα παγωμένα κύματα της παγκόσμιας κρίσης που τους ήρθαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;



Άντε τώρα μέσα στο μαντρί, όποιος είναι έξω τον τρώει ο λύκος είχε πει ένας Έλληνας πολιτικός, για άλλο θέμα βέβαια, αλλά ταιριάζει πολύ ωραία τώρα. Άρον άρον, τώρα τρέχουν, προσπαθώντας να επισπεύσουν τις διαδικασίες ένταξης. Ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν να μπουν το 2011 μαζί με την Κροατία. Διαλύουν τη Βουλή και κάνουν εκλογές, γιατί πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμά τους. Έχει γούστο.

Σοφή η δική μας κίνηση τότε, πολύ παλιά επί Καραμανλή senior, που είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης στην ΕΟΚ τότε. Και μάλιστα είχαν ξεκινήσει προ δικτατορίας. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά μέλη της ΕΕ. Και ας φώναζαν τότε, και τώρα, κάποιοι.
Μια χώρα μικρή με ακόμα πιο μικρή οικονομία, χωρίς φυσικούς πόρους, πως θα μπορούσε να σταθεί μόνη της; Καλά κάναμε.
Και φάγαμε και επιδοτήσεις, και φτιάξαμε και δρόμους, και περάσαμε ωραία.
Τώρα όμως δεν είμαστε πια εμείς οι κακομοίρηδες της υπόθεσης. Υπάρχουν άλλες χώρες σε χειρότερη θέση από εμάς, και πλέον τα κονδύλια θα πηγαίνουν προς τα εκεί.
Α ρε συντεχνίες που θα κλαίνε, όταν θα κοπούν οι επιχορηγήσεις και το τζάμπα χρήμα. Οι αγρότες πάλι θα κατεβαίνουν στους δρόμους, παραπονούμενοι για την παραγωγή τους, αφού συνεχίζουν να καλλιεργούν πράγματα που δεν πουλάνε και κανείς δεν θέλει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα