Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ευρώ



Σιγά-σιγά οι διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να διαπιστώνουν τα οφέλη της εισόδου στην ευρωζώνη και την υιοθέτηση του ευρώ.

Η Αγγλική λίρα έχει βρεθεί στον πάτο λόγω της κρίσης, και πλέον αρχίζουν να διαπιστώνουν πως δεν είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο οικονομικό στερέωμα, και πως οι πεποιθήσεις τους περί Βρετανικής αυτοκρατορίας έχουν περάσει προ πολλού.

Ανέκαθεν οι Άγγλοι πίστευαν πως ήταν κάτι ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο, πως ναι μεν ήταν στην Ευρώπη, αλλά όχι ακριβώς Ευρωπαίοι. Αναφέρονταν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ως Continental Europe, για να τους ξεχωρίσουν τους υπόλοιπους από τους ίδιους, αλλά κοιμόντουσαν φαίνεται ύπνο βαθύ. Ήταν ξαφνικό το ξύπνημα, και αρχίζουν να κατανοούν τη θέση τους.

Ανήκουν στην Ε.Ε. Ο δρόμος είναι ένας, ακόμα και για μια τόσο μεγάλη οικονομία. Ήθελαν πάντα να "παίζουν" ξεχωριστά από τους υπόλοιπους "υποδεέστερους" κατά αυτούς Ευρωπαϊκούς τους συγγενείς, αλλά όχι πια. Τώρα υπάρχουν σκέψεις για υιοθέτηση του ευρώ.
Άντε μπράβο, μπρος προς το μαντρί και εσείς, θα σας φάει ο λύκος αν μείνετε έξω.

Η λίρα από εκεί που άξιζε 1,5 ευρώ σήμερα βρίσκεται στο 1,13 ευρώ. Είναι τυχεροί, πριν κάποιο καιρό ήταν στο 1 ευρώ. Ξεφτιλίζεται σιγά-σιγά η λίρα, και πλέον ο σκέψεις γίνονται εντονότερες. Για να δούμε πως θα πάει. Δεν θα αργήσει, θα έρθουν και αυτοί στην ευρωζώνη. Όπως και άλλοι ψηλομύτες, όπως η Σουηδία και η Δανία. Να τις χαίρονται τις κορώνες τους (τα τοπικά τους νομίσματα) αλλά για ελάτε και σεις στην παρέα μας, χαζοβιόληδες βορειοευρωπαίοι.

Ευτυχώς για εμάς την Ελλάδα, πως η κρίση μας βρήκε εντός του μαντριού, να προστατευόμαστε από και μαζί με τους υπόλοιπους. Ευτυχώς...

Ανοίγει η προοπτική ένταξης της Βρετανίας στην ευρωζώνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα