Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Χόλιγουντ και Ελληνική Μυθολογία

Το ενδιαφέρον μου κέντρισε ένα άρθρο της Καθημερινής που αναφέρει πως νέες ταινίες βασισμένες στην Ελληνική Μυθολογία πρόκειται να γυριστούν συντόμως.

Αρχικά έχουμε τον Οδυσσέα με πρωταγωνιστή τον Μπρατ Πιτ, και θα ακολουθήσουν ο Περσέας και ο Θησέας. Σημειώστε πως ο "Οδυσσέας" θα είναι επιστημονικής φαντασίας ταινία. Για να δούμε...

Τελευταίως, πάντως, διαπιστώνω μια αγάπη (αφού βγάζουν καλά λεφτά) ταινίες βασισμένες σε κόσμους φανταστικούς με δράκους και ιππότες (βλέπε Lord of the Rings, Chronicles of Narnia κλπ), με σούπερ ήρωες (Iron Man, Hulk, Batman κλπ), καθώς και βασισμένες σε Ελληνική ιστορία / μυθολογία (Αλέξανδρος, 300, Τροία κλπ).

Ο κόσμος θέλει ελαφριές ταινίες, ταινίες "αναψυχής", ταινίες που θα τον ηρεμήσουν και θα τον διασκεδάσουν. Κάνουν κύκλο οι θεματολογίες των ταινιών του Χόλιγουντ, πάντα σύμφωνα με τα γούστα του κοινού και τα έσοδα κάθε κατηγορίας.

Καλά κάνουν και κάνουν ταινίες με θέμα την Ελληνική ιστορία / μυθολογία. Και γιατί όχι άλλωστε; Είναι πιο εύκολο να δανειστείς και να ξαναπείς μια ιστορία που παρέμεινε δημοφιλής για χιλιετίες, παρά να προσπαθείς να γράψεις κάτι πρωτότυπο από την αρχή. Και η Ελληνική ιστορία / μυθολογία έχει πολλές ωραίες ιστορίες και πολλά ενδιαφέροντα θέματα. Αυτά είναι που τραβούσαν την προσοχή του ακροατηρίου / θεατών τόσες χιλιετίες, αυτά είναι που θα συνεχίσουν να έχουν πέραση.

Άντε, καιρός είναι να ξεκινήσουν και με αρχαίες Ελληνικές κλασικές τραγωδίες. Γιατί όχι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα