Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ευκαιρίες την ώρα της Κρίσης

Κάθε κρίση συνοδεύεται συνήθως από απογήτευση, πανικό και πληθώρα άλλων αρνητικών συναισθημάτων. Εμένα πάντως μου δημιουργεί συναισθήματα ενθουσιασμού.

Πρώτα από όλα δεν είναι δυνατόν η οικονομία, αλλά και το κάθε τι στη ζωή μας, να ακολουθεί συνεχώς ανοδική πορεία, όλα να πηγαίνουν τέλεια, και να μην αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα στην πορεία. Σκεφτείτε το, από την επαγγελματική μας ζωή (να μην πάρεις μια προαγωγή), την προσωπική μας ζωή (ο θάνατος συγγενικού προσώπου) μέχρι την οικονομία μιας χώρας και το περιβαλλοντικό θέμα του πλανήτη, η κρίση είναι αναπόφευκτη. Ότι ανεβαίνει, πρέπει να κατέβει, και στο μέλλον θα ξανα-ανέβει και θα ξαναπέσει. Ο κύκλος της ζωής σε όλο το το μεγαλείο.

Εμένα η ώρα της κρίσης με ενθουσιάζει. Αποτελεί αφορμή (όχι την αιτία, αυτή προυπήρχε) για να αναθεωρήσουμε αυτά που πιστεύαμε, να δούμε με άλλο μάτι την κατάσταση, να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να προχωρήσουμε μπροστά. Και βλέποντας πίσω, δεν θα βλέπουμε απλώς μια κρίση, αλλά τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν και τις οποίες είτε εκμεταλλευτήκαμε είτε χάσαμε.

Εμπρός, λοιπόν, όλοι κουράγιο και ψηλά το κεφάλι. Τα δύσκολα θα περάσουν και θα βγούμε πιο δυνατοί.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση αποτέλεσε το εξής άρθρορ της Καθημερινής "Η αντιμετώπιση της κρίσης αύξησε τη δημοτικότητα του Γκόρντον Μπράουν".

Το κόμμα του Μπράουν, οι Εργατικοί (όχι επειδή δουλεύουν πολύ αλλά επειδή τάσσονται με τα συμφέροντα των εργατών, ναι καλά), μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν μπροστά στα πρόθυρα μιας ταπεινωτικής ήττας στις επόμενες εκλογές από του Συντηρητικούς, αντιμέτωποι με ένα κλίμα μεγάλης δυσαρέσκειας, απέναντι και στο πρόσωπο του Μπράουν.

Ήταν πίσω 15 μονάδες από του Συντηρητικούς, σε δημοσκοπήσεις, και κατόπιν των χειρισμών του Μπράουν για την κρίση, η ψαλίδα έκλεισε και τώρα είναι πίσω 6 μονάδες μόνο. Κέρδος από τους κατάλληλους χειρισμούς 9 μονάδες. Οι Εργατικοί έφτασαν στο 35% και οι Συντηρητικοί έπεσαν στο 41%.

Φανταστείτε, λοιπόν, εάν ο δικός μας Πρωθυπουργός έκανε σωστές κινήσεις και χειριζόταν καλά την κρίση. Ας μην κέρδιζε 9 μονάδες, αλλά το μισό. Για φανταστείτε, τώρα, θα έβγαινε μήπως πάλι κυβέρνηση, δεδομένης της κατάστασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μάλλον ναι.

Κωστάκη, βάλε τα δυνατά σου, αν τα καταφέρεις τώρα, δεν σε κουνάει τίποτα. Θα ηγηθείς της χώρας για τρίτη τετραετία. Ούτε ο Σημίτης έτσι. Αν και φοβάμαι, πως δεν το έχει ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα