Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Πολιτική και Ίντερνετ

Συνεχίζοντας την προηγούμενή μου ανάρτηση με τίτλο "Ο Πρώτος Μαύρος Πρόεδρος των ΗΠΑ", ο Ομπάμα κέρδισε γιατί κατάφερε να πείσει τον αναποφάσιστο και τον αδιάφορο ψηφοφόρο να προσέλθει στην κάλπη και να δώσει την ψήφο του στον Ομπάμα.

Ορισμένα νούμερα...
Σχεδόν το 65% του πληθυσμού ψήφισε σε αυτές τις εκλογές. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν το υψηλότερο μετά τις εκλογές του 1908. Επιτυχία για τον Ομπάμα, αλλά συνεχίζει να παραμένει αποτυχία για το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Παραμένει, λοιπόν, το 35% του πληθυσμού, 1 στους 3 ψηφοφόρους, σχεδόν 70 εκατομμύρια κόσμος, που πιστεύει πως δεν αξίζει να ψηφίσεις. Πως η άποψή σου δεν έχει ισχύ. Πως ό,τι και να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα (ναι υπάρχουν και ανεξάρτητοι υποψήφιοι, αλλά δεν καταφέρνουν ποτέ τίποτα), πάλι τις ίδιες πολιτικές θα εφαρμόσουν, και δεν θα υπάρξει καμία διαφορά στην ζωή του καθημερινού πολίτη.

Ο Ομπάμα κατάφερε να κερδίσει γιατί χρησιμοποίησε εναλλακτικά κανάλια προσέγγισης των ψηφοφόρων, και κυρίως των ψηφοφόρων που ήταν αναποφάσιστοι ή κομματικά αδιάφοροι, αλλά και αυτών που υπό άλλες συνθήκες δεν θα κατέβαιναν στις εκλογές. Και σαφώς έπεισε τους νέους που ψήφιζαν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Μεγάλη υπόθεση, και εμπνευσμένη διαχείριση του internet για πολιτική προώθηση. Το Facebook, το MySpace, και το Twitter είναι τα νέα πλέον μέσα / όπλα ενός πολιτικού.

Κάποια ακόμα νούμερα...
Ο Ομπάμα μάζεψε 660 εκ. δολάρια από προσφορές.
130.000 φίλους είχε ο Ομπάμα στο Twitter, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα μηνύματά του.
Ο Ομπάμα είχε πάνω από 3 εκ. φίλους στο Facebook, ενώ ο Μακέιν μόλις 600 χιλιάδες.
Στο YouTube ο Ομπάμα ανέβασε 1800 video - αντί των 330 του Μακέιν - τα οποία οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ είδαν 110 εκ φορές.
Για περισσότερα νούμερα εδώ.

Εγώ συνεχίζω και το λέω...
Νέοι Έλληνες [υποψήφιοι] πολιτικοί, μην αγνοείται το internet. Ακολουθήστε τις Συμβουλές που σας έδωσα παλαιότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τις νέες τεχνολογίες του διαδικτύου για να βοηθήσετε και εσείς τη δική σας καμπάνια. Μπορείτε εύκολα να προωθήσετε τον ευατό σας. Μπορείτε να μεταφέρετε τις ιδέες σας εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερους ψηφοφόρους πιο οικονομικά και πιο βολικά. Μπορείτε πολύ εύκολα να κερδίσετε την ψήφο του νέου (που ενδεχομένως ψηφίζει για πρώτη φορά) και του απογοητευμένου, που άκουσε αυτά που έχετε να πείτε και συμφωνεί. Ξεπεράστε τα όρια του χθες, και αγκαλιάστε το αύριο (ωραίο σύνθημα αυτό). Το internet είναι εδώ για να βοηθήσει, εσάς αλλά περισσότερο εμάς τους πολίτες / ψηφοφόρους να ψηφίσουμε αυτόν που πραγματικά μας αντιπροσωπεύει.

Πηγή (TechCrunch)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα