Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ευτυχία

-- Η ανάρτηση από τον Μάνο Λαγό

Η ζωή σήμερα είναι ένα ατελείωτο κυνήγι, τρέχουμε να πάμε στις δουλειές μας να κάνουμε αυτό, να κάνουμε εκείνο, αλλά τις περισσότερες φορές αφήνουμε απέξω τα σημαντικά πράγματα της ζωής, αυτά που έχουν πραγματική σημασία για να είναι κανείς ευτυχισμένος.

Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι είναι αυτό που έχει πραγματική σημασία στη ζωή μας, πότε κάποιος είναι χαρούμενος και προικισμένος με τα αγαθά της ζωής, όταν τρέχει όλη μέρα να τα προλάβει όλα, αφήνοντας στην άκρη αυτά που μέσα του ποθεί πραγματικά να κάνει, αυτά που θα του προσφέρουν πραγματική χαρά, ηρεμία και γαλήνη. Πόσες φορές έχουμε πει μακάρι να έκανα αυτό, να πήγαινα εκεί, αλλά το έχουμε αναβάλει γιατί έχουμε δώσει άλλες προτεραιότητες στη ζωή μας. Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που δεν μπορούν να ανακτηθούν, η πέτρα αφού ριχτεί, η κουβέντα αφού ειπωθεί, η ευκαιρία αφού χαθεί και ο χρόνος αφού περάσει. Πρέπει κάθε μέρα της ζωής μας να την ζούμε σαν να είναι η τελευταία, ποτέ μην αναβάλεις τίποτα για αύριο, γιατί το αύριο είναι άγνωστο και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει.

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι ίσως η πιο βασική μας παρόρμηση. Ο κάθε άνθρωπος προσδιορίζει διαφορετικά την ευτυχία, αυτό που την κάνει όμως φευγαλέα δεν είναι μόνο η δυσκολία μας να την βρούμε, αλλά και να την κρατήσουμε.

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

gamw gamw etc ki eis anwtera file mou!! Konteveis na mourla8eis san kai mena!![IMG]http://i285.photobucket.com/albums/ll72/mr_joao/cheers.jpg[/IMG]

13 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:09 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα