Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Πολιτικά παράτερα.

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές, χειριζόμαστε σοβαρά θέματα πολιτικού ( εθνικού ) ενδιαφέροντος δυστυχώς, με ευπρεπή ελαφρότητα, άγνοια κρίσιμων παραμέτρων και σίγουρα με πολιτικό δογματισμό.
Παραθέτω λίγα παραδείγματα :
1. Η τρίμηνη αποβολή της Ελλάδας από ένα διεθνές σύστημα ( Κιότο ) φαίνεται ότι δεν απασχολεί ή δεν απασχολεί αρκετά την πολιτική μα και την πνευματική ηγεσία του τόπου , εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων. Για δε τους πολίτες αυτής της χώρας πέρα βρέχει.
2. Το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens , σέρνεται εδώ και χρόνια , περιμένοντας από Γερμανούς και Αμερικανούς δικηγόρους και εισαγγελείς να κάνουν τη δουλεια ( κάθαρση ) για εμάς.
3. Η μεγάλη επικείμενη κρίση στην Τουρκία που έχει σχέση με μυστικές οργανώσεις ( Εργκενεκόν ) , προετοιμασία πραξικοπημάτων είτε στρατιωτικών είτε δικαστικών και η οποία μας αφήνει εντελώς αδιάφορους , όπως άλλωστε και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ.
4. Ο διεθνής διασυρμός της χώρας από το σκάνδαλο του ντοπαρίσματος αθλητών της Εθν. Ομάδας παλαιότερα μα και τώρα. Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όλοι προσπαθούν να τις μεταθέσουν σε κάποιους άλλους ( ποιούς ; ) χωρίς να ενδιαφέρονται για τον εξευτελισμό που υφίστανται.
Βέβαια ο εξευτελισμός , ευτυχώς , δεν είναι " εθνικός ". Δεν φταίει, σίγουρα ούτε ο τόπος, ούτε η Ιστορία του, ούτε οι Έλληνες.
Φταίει αυτό το Κράτος των Ελλήνων με την ανατολίτικη αυτοδιάλυσή του και τη συστηματική διαβρωσή του.
Και οπωσδήποτε, φταίνε και εκείνοι που το δημιούργησαν μα και εκείνοι που το διατήρησαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα