Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

One Laptop Per Child

Επιτέλους, έρχεται και στην Ευρώπη η πρωτοβουλία - οργανισμός "One Laptop Per Child". Η ανακοίνωση έγινε από τον Nicholas Negroponte στα πλαίσια συνεδρίου στην Κοπεγχάγη. Από τις 17 Νοεμβρίου (την Δευτέρα), ο οργανισμός OLPC θα διαθέτει στην αγορά τα laptops μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon σε 27 χώρες. Για την αγορά των laptops θα ισχύει το μοντέλο GiveOne, Get One που ίσχυε και στις ΗΠΑ, έτσι ώστε με κάθε αγορά ενός τέτοιου laptop για εμάς, ένα δεύτερο θα δωρίζεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Η τιμή του laptop αναμένεται να είναι γύρω στα 300 ευρώ.

Η αρχική ιδέα για το OLPC ήταν η δημιουργία ενός φτηνού φορητού υπολογιστή που μπορεί να διατεθεί σε υποανάπτυκτες - αναπτυσσόμενες χώρες (αλλά και γενικότερα οπουδήποτε στον κόσμο) για την εκπαίδευση των παιδιών και την εξοικείωσή τους με τους υπολογιστές και τη νέα τεχνολογία.

Πρέπει να ομολογήσω πως το θεωρώ ένα πολύ ενδιαφέρον project, το οποίο αν και έχει διάφορα προβλήματα, εντούτοις είναι θεμιτό κατ'αρχήν και αναμένω να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Μου αρέσει ως πρωτοβουλία και θα παρακολουθώ την εξέλιξή του στην Ευρώπη. Η τεχνολογία, πρέπει να το παραδεχτούμε, έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Πλέον, οι "νέοι" αναλφάβητοι θα είναι όσοι δεν γνωρίζουν από υπολογιστές. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να προνοήσουμε ώστε και τα δικά μας παιδιά, η νέα γενιά, θα πρέπει να εξοικειωθεί με τους υπολογιστές. Θα έχω σίγουρα στο νου μου, την πορεία αυτής της πρωτοβουλίας, και όταν και το δικό μου παιδί φτάσει σε μια ηλικία όπου μπορεί να ασχοληθεί με ηλεκτρονικές συσκευές, θα σκεφτώ σοβαρά να αποκτήσω και εγώ ένα.

Πηγή 1 (The Next Web)
Πηγή 2 (BBC)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα