Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Απαγόρευση Καπνίσματος



Πλησιάζει η ώρα για την απαγόρευση του καπνίσματος (το καλοκαίρι). Για να δούμε εάν θα το τηρήσουμε εμείς οι Έλληνες, ή εάν θα το αγνοήσουμε (ως συνήθως όταν δεν μας βολεύει).

Μέτρο αυστηρό κάπως, και περίεργο που ξαφνικά μια μέρα θα ξυπνήσουμε και πλέον δεν θα μπορούμε να καπνίζουμε εκεί όπου χθες επιτρεπόταν. Πως θα τηρηθεί κάτι τέτοιο δεν το ξέρω... Πως θα αναγκάσεις τον καπνιστή να εναρμονιστεί με τη νέα νομοθεσία, και πως θα 'εκπαιδεύσεις΄ τον κόσμο πως το κάπνισμα κάνει κακό, ενώ από την άλλη εισπράττεις φόρο στο τσιγάρο. Δεν θα ήταν πιο ειλικρινές από την πλευρά του κράτους να απαγορεύσει και την πώληση των τσιγάρων; Πως από την μία το απαγορεύεις, και από την άλλη συνεχίζεις να το πουλάς; Εγώ ξέρω, δεν είμαι χαζός, για τα λεφτά τα κάνεις όλα ...

Και επίσης, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν ενημερωτικές καμπάνιες κάποια φάση την άνοιξη, ώστε ο κόσμος να αρχίσει να το μαθαίνει και να το συνηθίζει; Άσε, πάλι τελευταία στιγμή θα τρέχουμε, και όλοι που καπνίζουν θα λένε δεν το ήξερα κλπ κλπ.
Αφήστε, θα σας ενημερώσω εγώ...
Η απαγόρευση του καπνίσματος στο Κολοράντο οδήγησε στη μείωση κατά 41% των καρδιοπαθειών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα