Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Εργασία και Θάνατος

Αυτό είναι το πρόσωπο της απόγνωσης, αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε 3 συναδέλφους του επειδή έχασε τη δουλειά του (δεν αυτοκτόνησε μετά, απλώς αγνοείται).

Τώρα πια, η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται απλώς οικονομικές απώλειες, αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Σε πιο σημείο έχει φτάσει πλέον η κρίση, που ένας εργαζόμενος αποφασίζει να θέσει τέλος στη ζωή αυτών που θεωρεί υπεύθυνους για την απώλεια της δουλειάς του. Μας φαίνεται χολιγουντιανό συμβάν, ως σκηνή από ταινία, αλλά τα πράγματα είναι απολύτως πραγματικά, και πολύ κοντά και στο δικό μας τρόπο ζωής.

Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά τέτοια φαινόμενα πολύ φοβάμαι ότι δεν απέχουν και πολύ από την Ελλάδα. Θύμα του καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της οικονομικής κρίσης, θύμα της κοινωνίας των ΗΠΑ, θύμα των συνανθρώπων του.

Φανταστείτε, να είστε στο γραφείο σας, και να ακούτε πυροβολισμούς, συνάδελφοι να τρέχουν να κρυφτούν, να φοβούνται, να παρακαλούν για τη ζωή τους. Ο ήχος της σκανδάλης, ο τρόμος στα μάτια, το αίμα, η ζωή που φεύγει. Και να κοιτάς, και να βλέπεις το όπλο στα χέρια σου. Μόλις σκότωσες αυτούς που σου στέρησαν την εργασία, τον τρόπο να ζεις, τον τρόπο να τρέφεις την οικογένειά σου. Ελπίζω μονάχα να ήταν ένα όνειρο, να ξυπνήσω το πρωί να πάω στη δουλειά ...

Πηγή (Mercury News)
Πηγή (TechCrunch)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα