Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Σκέψεις.


Άλλοτε τα αγαθά της Γης ήταν προσιτά , οικεία, τα περισσότερα φτιαγμένα απ' τα χέρια μας, χωρίς ορμόνες και μεταλλάξεις.

Ίσως λιγότερα από σήμερα , αλλά το σπάνιο μεγαλώνει την επιθυμία, παροξύνει την αναμονή, καλλιεργεί τις αισθήσεις.

Άλλοτε η ζωή ήταν πολύτιμη, γιατί ήταν μικρή και δύσκολη.

Άλλοτε ο έρωτας ήταν ακριβός, επώδυνος, άλωση ύστερα από πολύχρονη πολιορκία.

Άλλοτε οι άνθρωποι ήταν αγνότεροι, φιλικότεροι και οι πολιτικοί σεμνότεροι , προσιτότεροι.

Άλλοτε η Γεωμετρία ήταν Ευκλείδεια, τρισδιάστατη, εύκολη. Η θέση μας στο χώρο προσδιορίσιμη, η κίνηση αιτιοκρατική, Νευτώνεια και όλα προβλέψιμα.

Τώρα τα αγαθά της Γης περίσσεψαν κι' όμως είναι δυσπρόσιτα, ανοίκεια, βιομηχανοποιημένα, γεμάτα ορμόνες , μεταλλαγμένα ( κατάλληλα και για βιοκαύσιμα ) .

Η αφθονία αμβλύνει την επιθυμία, συστέλλει την αναμονή, χορταίνει, κορένει τις αισθήσεις.

Και τα αγαθά είναι είναι ακριβά, προφανώς για λόγους κερδοσκοπίας, εκμετάλλευσης, ανομίας, ασυδοσίας, αδιαφάνειας και έλλειψης ελέγχου.

Τώρα η ζωή σπαταλιέται αστόχαστα στους δρόμους, τις Εθνικές, στις τριόδους, στα πάρκα , στις πλατείες, τα υπόγεια της Ομόνοιας και στα γύρω στενά.

Ίσως γιατί αυξήθηκε η διάρκειά της και κολυμπά στην άνεση, παρ' όλες τις γκρίνιες μας για δυσβάσταχτη ακρίβεια ( η ουρά για την συναυλία της Μαντόνα με εισιτήρια 250 και 150 € ήταν γύρω στα 600 μέτρα ) .

Τώρα ο έρωτας είναι φτηνός, το φτηνότερο είδος. Το κάστρο παραδίνεται χωρίς πολιορκία. Τώρα οι άνθρωποι είναι φιλύποπτοι, αποξενωμένοι και αλλοτριωμένοι και οι πολιτικοί ανερμάτιστοι, απαίδευτοι και ύποπτοι.

Τώρα η Γεωμετρία είναι τετραδιάστατη ( ή 9-διάστατη ) . Η θέση μας σ' αυτόν τον χώρο απροσδιόριστη κατά Χάϊζεμπεργκ, η κίνηση πιθανοκρατική, Κβαντική και όλα χαοτικά.

Ρομαντισμοί , θα πουν πολλοί.

Πόσος τάχα ρομαντισμός , όταν ο εαυτός μας και η πατρίδα μας πουλιέται , όταν η πολιτική απαξιώνεται, όταν η δημοκρατία φαλκιδεύεται, όταν τα πάντα ξεπουλιώνται αντί πινακίου φακής, όταν το φιλί προσφέρεται χύδην στις τριόδους ;;;


Υ.Γ Επέστρεψα από το ταξίδι αναψυχής στην Ιταλία. Εντυπώσεις θα αναρτηθούν όταν καταλαγιάσουν τα έντονα συναισθήματα που με έχουν καταλάβει απ' αυτά που είδα και γνώρισα.

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger k είπε...

Εναγωνίως αναμένουμε και τα σχόλια από το ταξίδι.

1 Ιουλίου 2008 στις 5:21 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα