Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Χρέη και Θάνατος

--Η ανάρτηση από την Έλενα Παππά

Ας δώσουμε και μια «σχετικά» αστεία νότα για να ξεχαστούμε λίγο από τις ρουκέτες στην Γάζα, την χρηματοπιστωτική κρίση, τα ελληνοτουρκικά, τις ληστείες, τις απαγωγές και όλα τα αρνητικά με τα οποία μας καλωσόρισε το 2009.

Ένας Αμερικανός, προφανώς εμπνευσμένος από αμερικανική παλιομοδίτικη ταινία, σκηνοθέτησε το θάνατό του στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τα οικονομικά και προσωπικά του προβλήματα.

Στην αρχή νόμισα ότι ήταν κανένας άμοιρος που τον απέλυσαν από την δουλειά του και δεν θα είχε να θρέψει την οικογένεια του. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι συνήθως είναι έντιμοι και προσπαθούν να ζήσουν χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα ή αποτρελαίνονται ή αυτοκτονούν.

Τελικά δεν πρόκειται για τέτοιου είδους άμοιρο ούτε και για έντιμο – τρελό όμως σίγουρα. Ο άνθρωπος κατηγορείται για απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Πήδηξε με αλεξίπτωτο, αφήνοντας ακυβέρνητο το αεροπλάνο που οδηγούσε και διέφυγε με μοτοσυκλέτα, ενώ το αεροπλάνο του συνετρίβη. Στη συνέχεια, 200 μίλια πιο μακριά, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο μοτέλ, όπου νωρίτερα είχε κρύψει το ποδήλατό του και με το οποίο προσπάθησε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο.

Τελικά δεν γλύτωσε – έχει καταδικαστεί με πρόστιμο μισού εκατομμυρίου δολαρίων. Συν τις άλλοις, θα μείνει και άνευ συζύγου (η σύζυγός του είχε πρόσφατα καταθέσει αίτηση διαζυγίου).

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα