Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Τα Χρήματα των Φορολογούμενων

--Η ανάρτηση από την Έλενα Παππά

Μόλις είδα το συγκεκριμένο άρθρο έψαξα κατευθείαν να δω την ημερομηνία. Δεν μπορεί, σκέφτηκα, κάποιο λάθος θα έχει γίνει και έχουν αναρτήσει περσινά νέα...

Κι όμως είναι τωρινά νέα (Δεκέμβριος του 2008) και είναι άκρως προκλητικά και εκνευριστικά.

Πρώην μεγαλοστέλεχος (executive vice president) της Merrill Lynch είχε μόλις δουλέψει στην εταιρεία για τρεις μήνες όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση και η εταιρεία πουλήθηκε.

Για τις πολύτιμες υπηρεσίες του των τριών μηνών πήρε bonus (προφανώς είχε προσυμφωνήσει κατά την υπογραφή του συμβολαίου του το πακέτο αποδοχών) ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με αυτά τα χρήματα και συμπληρώνοντας και μερικά ακόμα, το μεγαλοστέλεχος και η γυναίκα του αγόρασαν ένα διαμέρισμα σε premium περιοχή του Manhattan πάνω στην Park Avenue, το οποίο κόστισε 37 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτόν προφανώς δεν τον άγγιξε η οικονομική κρίση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποίησε (εμμέσως μεν πλην σαφώς) χρήματα που είχαν διατεθεί για να διασωθεί το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα (θυμίζω τo 700 billion dollar bailout plan) και για τα οποία θα φορολογηθούν οι Αμερικανοί πολίτες.

Αυτός κι αν χρειάζεται σωματοφύλακα για να κάνει την βόλτα του στο πάρκο..

Στο link θα δείτε και photos από το σπίτι, έτσι για να σας ανοίξει η όρεξη.

Πάντως από ότι διάβαζα σε κάτι σχόλια θερμόαιμων Αμερικανών φορολογούμενων πολιτών, του ετοιμάζουν ένα τρελό housewarming party! Πολύ θα ήθελα να δω photos του σπιτιού μετά το πάρτυ..

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα