Up to Date in Greece

My thoughts on current affairs in and around Greece

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Τι δεν μου αρέσει.


Όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα τον Ιούνιο, θα αποτυπώσω κάποια ζητήματα που δεν μου αρέσουν.

Λοιπόν, δεν μου αρέσει που :


1. στην Ελλάδα, το 2007, είχαμε 1650 νεκρούς και 2500 βαριά τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, στην δε Ε.Ε 40.000 θανάτους και 1,7 εκατ. τραυματίες.

Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό και με δεδομένη την υπογεννητικότητα που μας διακρίνει, νομίζω ότι ύστερα από λίγο χρόνο θα ερημώσουμε.

2. στην Ελλάδα , κατά την Eurostat, το μεικτό ωρομίσθιο ανέρχεται σε 13,37 € , με το μέσο όρο στην Ε.Ε να φθάνει στα 20,35 € .

Τα υψηλότερα ωρομίσθια είναι στη Σουηδία με 32,16 € και στη Δανία με 31,98 € .

3. σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, καταλογίζεται στην Ε.Ε ότι , ενώ από τη μια διακηρύσσει πως είναι μια Ένωση αφοσιωμένη στην ανεκτικότητα, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από την άλλη επιτρέπει ή συνεργάζεται με την C.I.A σε απαγωγές, μυστικές κρατήσεις και παράνομες μεταγωγές κρατουμένων σε χώρες όπου υποβάλλονται σε βασανιστήρια ή σε άλλες μορφές κακομεταχείρισης.

4. σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Βρετανικής Μ.Κ.Ο " Save the Children " , ορισμένα μέλη των κυανόκρανων του Ο.Η.Ε καθώς και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων σε διάφορα σημεία του Πλανήτη, χρησιμοποιούν την θέση ή την δύναμή τους για να εκμεταλλευθούν σεξουαλικά μικρά παιδιά.

5. η ανυπαρξία ενός Εθνικού Αρχείου Μνημείων έχει ως συνέπεια , σε πολλές περιπτώσεις, να μην είναι δυνατή η περιγραφή κλαπέντων μνημείων, τόσο αρχαιολογικών όσο και θρησκευτικών, προκειμένου να είναι δυνατή η ανεύρεση, η αναγνώριση και η διεκδίκησή τους. Στο δε τμήμα δίωξης αρχαιοκαπηλίας υπηρετούν μόλις 19 άτομα.

6. σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ε.Σ.Υ.Ε.Α σχετικά με την " κοινωνική ενσωμάτωση και συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες " σε άτομα άνω των 16 ετών έχουμε :

το 29,1% δηλώνει ότι συμμετέχει σε θρησκευτικές/εκκλησιαστικές οργανώσεις, έναντι ποσοστού 5,9% που συμμετέχει σε επαγγελματικές οργανώσεις και μόλις 5% σε κόμματα, συνδικάτα και σωματεία.

7. όσοι επιθυμούν να αναγνωρίσουν πτυχία ή μεταπτυχιακά, αναγκάζονται να περάσουν από τα γραφειοκρατικά γρανάζια του ΔΟΑΤΑΠ ( πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ ) - τι χρειάζεται άραγε ; - να πληρώσουν παράβολο 150 € και να περιμένουν περίπου 10 μήνες, ώστε να αποκτήσουν την πολύτιμη ( τίνος, άραγε; ) γνωμάτευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα